Workshopit 2-8h

Hyvinvoinnin kulmakivet

Mitä menestyminen vaatii? 

Vaikuttava puhuja/esiintyjä

Hyvinvoinnin kulmakivet

Hyvinvointi määrittelee meidän elämän laadun. Ilman terveyttä, mikään menestys ei tunnu hyvältä. Hyvinvointi koostuu pienistä asioista, joita päivittäin tekemällä saadaan uskomattomia tuloksia aikaan.

Unen laatu ja määrä vaikuttaa aivan kaikkeen meidän elämässä. Ilman riittävää ja laadukasta unta, on todella vaikea tehdä mitään muita muutoksia elämässä.

Ravinto ja liikunta ovat tärkeät kulmakivet hyvinvoinnissa. Ravinnon laatu on kärsinyt viime vuosikymmeninä todella paljon ja meille myydään ja mainostetaan ”terveystuotteita”, mitkä ei todellisuudessa edistä meidän terveyttä. Tässä viidakossa kohtuus on kaikki kaikessa, mutta ilman ymmärrystä ja tietoa on vaikea tehdä oikeita päätöksiä. Liikunnan terveysvaikutukset on tiedostettu jo kauan, mutta erilaiset buumit ja trendit ajavat monesti liikkumista väärään suuntaan. Riittävät terveysvaikutukset saa jo yllättävän vähällä liikunnalla.

Neljäs kulmakivi hyvinvoinnissa on meidän ajatusmallit ja uskomukset. Uskomukset, mitkä olemme saaneet jo syntymässä ja lapsuudessa (vanhemmiltamme) voi pitää meitä otteessa koko aikuiselämämme. Jos emme koskaan kyseenalaista uskomuksiamme, emme tiedä varmuudella onko ne meille hyväksi.

Nämä kulmakivet määrittelevät meidän hyvinvoinnin ja sitä kautta koko meidän elämämme laadun ja tason. Onko ne sinulla kunnossa?

Mitä menestyminen vaatii?

Meidän elämä on kokonaisuus, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joskus kaikki tuntuu olevan sekaisin ja välillä kaikki on selkeää ja loogista. Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että me voisimme menestyä parhaalla mahdollisella tavalla juuri siinä asiassa, mikä on meille tärkeä.

Kaikki lähtee siitä liikenteeseen, että me tiedostamme, mitä haluamme ja ennen kaikea miksi. Näitä kysymyksiä ei voi liikaa painottaa. Jos ei ole selkeää päämäärää, eikä syytä, on aivan turha lähteä liikenteeseen.

Tavoitteen asettaminen on todella toimiva keino mennä sinne minne oikeasti haluaa mennä. Erilaisilla työkaluilla voimme selvittää esteet ja haasteet, mitä matkan varrella on tulossa ja tämän kautta valmistaa meidän mieltämme joustavammaksi ja ketterämmäksi.

Kaiken pohjalla on aina kuitenkin perustus. Se mihin meidän elämämme nojaa. Jos perustus ei ole tarpeeksi tukeva, on vaarana burnout ja erilaiset ongelmat tulevaisuudessa. Meidän perustus koostuu näistä kuudesta eri palasesta:

1. Identiteetti
2. Arvot
3. Uni
4. Ravinto
5. Liikunta
6. Ajatusmallit/Uskomukset

Näiden avulla elämä on sinun hallinnassa ja voit oikeasti tavoitella juuri sinulle merkityksellisiä ja tärkeitä asioita ja myös nauttia siitä.

Vaikuttava puhuja/esiintyjä

Tämän päivän (työ)elämässä esiintyminen ja puhuminen ovat arkipäivää. Kohtaamme päivittäin ihmisiä/asiakkaita, joihin meidän tulisi tehdä vaikutus.

On helppoa ymmärtää, että jos kehittyisimme puhumisessa, voisi meidän elämä olla täysin erilaista. Ja tärkeä asia ymmärtää on se, että jokainen meistä voi kehittyä puhujana, huolimatta lähtötasosta.

Tärkein asia siinä kun kerrot viestiäsi muille ihmisille on se, että olet siitä itse innostunut. Innostus tarttuu. Jos et itse ole innostunut asiastasi, ei ole mahdollista innostaa ketään muutakaan siitä, joten ole ensin itse innostunut asiastasi.

Ihmisen eleet ja ilmeet, äänen paino ja nopeus, toisto ja tauot ovat kaikki todella hyviä tehokeinoja saada viestin tärkeimmät asiat tuotua esille niin, että ne varmasti muistetaan. Jos puhe on monotonista ja tylsää, ei siitä jää mieleen juurikaan mitään.

Joskus puhuminen toisten edessä voi myös jännittää. Tähän on olemassa keinoja, joilla jännitys saadaan kuriin ja valjastettua sinun käyttöösi. Fakta on kuitenkin se, että se tuntuu aina pahemalta kuin näyttää.

Pyydä tarjous

Open chat
Moi!
Voisinko olla avuksi?
Powered by