Keynote Puheet

Mitä

menestyminen

vaatii? 

Hyvinvoinnilla

menestykseen 

Itsensä johtamisella

uusiin tuloksiin 

Mitä menestyminen vaatii?

Meidän elämä on kokonaisuus, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joskus kaikki tuntuu olevan sekaisin ja välillä kaikki on selkeää ja loogista. Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että me voisimme menestyä parhaalla mahdollisella tavalla juuri siinä asiassa, mikä on meille tärkeä.

Kaikki lähtee siitä liikenteeseen, että me tiedostamme, mitä haluamme ja ennen kaikea miksi. Näitä kysymyksiä ei voi liikaa painottaa. Jos ei ole selkeää päämäärää, eikä syytä, on aivan turha lähteä liikenteeseen.

Tavoitteen asettaminen on todella toimiva keino mennä sinne minne oikeasti haluaa mennä. Erilaisilla työkaluilla voimme selvittää esteet ja haasteet, mitä matkan varrella on tulossa ja tämän kautta valmistaa meidän mieltämme joustavammaksi ja ketterämmäksi.

Kaiken pohjalla on aina kuitenkin perustus. Se mihin meidän elämämme nojaa. Jos perustus ei ole tarpeeksi tukeva, on vaarana burnout ja erilaiset ongelmat tulevaisuudessa. Meidän perustus koostuu näistä kuudesta eri palasesta:

  1. Identiteetti
  2. Arvot
  3. Uni
  4. Ravinto
  5. Liikunta
  6. Ajatusmallit/Uskomukset

Näiden avulla elämä on sinun hallinnassa ja voit oikeasti tavoitella juuri sinulle merkityksellisiä ja tärkeitä asioita ja myös nauttia siitä.

Hyvinvoinnilla menestykseen

Hyvinvointi määrittelee meidän elämän laadun. Ilman terveyttä, mikään menestys ei tunnu hyvältä. Hyvinvointi koostuu pienistä asioista, joita päivittäin tekemällä saadaan uskomattomia tuloksia aikaan.

Unen laatu ja määrä vaikuttaa aivan kaikkeen meidän elämässä. Ilman riittävää ja laadukasta unta, on todella vaikea tehdä mitään muita muutoksia elämässä.

Ravinto ja liikunta ovat tärkeät kulmakivet hyvinvoinnissa. Ravinnon laatu on kärsinyt viime vuosikymmeninä todella paljon ja meille myydään ja mainostetaan ”terveystuotteita”, mitkä ei todellisuudessa edistä meidän terveyttä. Tässä viidakossa kohtuus on kaikki kaikessa, mutta ilman ymmärrystä ja tietoa on vaikea tehdä oikeita päätöksiä. Liikunnan terveysvaikutukset on tiedostettu jo kauan, mutta erilaiset buumit ja trendit ajavat monesti liikkumista väärään suuntaan. Riittävät terveysvaikutukset saa jo yllättävän vähällä liikunnalla.

Neljäs kulmakivi hyvinvoinnissa on meidän ajatusmallit ja uskomukset. Uskomukset, mitkä olemme saaneet jo syntymässä ja lapsuudessa (vanhemmiltamme) voi pitää meitä otteessa koko aikuiselämämme. Jos emme koskaan kyseenalaista uskomuksiamme, emme tiedä varmuudella onko ne meille hyväksi.

Nämä kulmakivet määrittelevät meidän hyvinvoinnin ja sitä kautta koko meidän elämämme laadun ja tason. Onko ne sinulla kunnossa?

Itsensä johtamisella uusiin tuloksiin

Urheilu-uran aikana ymmärsin konkreettisesti mitä itsensä johtaminen merkitsee. Mulle oli annettu selkeät treenit, mutta sen ulkopuolella kaikki oli omissa käsissä. Kuitenkin tuloksesta iso osa ratkaistaan juuri treenien ulkopuolella.

Nuorena pojankloppina sitä ei tajunnut ollenkaan. Tuli elettyä ihan miten sattuu. Onneksi ekojen olympialaisten jälkeen tein ison muutoksen ja ryhdyin elämään, niin kuin urheilijan kuuluu elää. Nousin kolmessa vuodessa maailman huipulle sijoilta 20+.

Kaikki ne opit, mitä opin urheilusta on todella selkeästi käytössä myös yrittäjänä toimiessani. Tehokkuus ja hyvinvointi on varmasti ihan eri tasolla kuin normaalisti yrittäjillä. Myös ajan hallinta ja priorisointi tukevat mun toimintaa todella vahvasti.

Näiden oppien avulla saat arjen hallintaan ja kaikkeen selkeyttä sekä tehokkuutta.

”En ollut koskaan ennen kuullut sparrauspuheenvuoroasi ja täytyy sanoa että se oli ehdottomasti positiivinen yllätys kuinka hyvin vedit. Välillä nauratti ja välillä pidättelin kyyneleitä, mutta pääpointit jäi myös hyvin mieleen. Kiitos!”

Noora Pasanen

Customer Service Director, Paytrail

”Tämä oli paitsi rautainen esitys, myös äärettömän tarpeellinen muistutus priorisoinnista ja elämän aidosti tärkeistä asioista. Lämmin kiitos!”

Jenni Holmen

Kehityspäällikkö, Turva keskinäinen vakuutusyhtiö

Pyydä tarjous

Open chat
Moi!
Voisinko olla avuksi?
Powered by